0

Kovinski povezovalni trakovi

Posted by marko on January 20, 2019 in Posel |

Za povezovanje različnih vrst tovora se uporabljajo različni povezovalni trakovi oziroma tako imenovane gurtne, kot jim tudi pravimo. Tovor se tako ne premika, ampak ostane na svojem mestu, prav tako pa lahko na tak način skupaj povežemo več kosov tovora. V primeru, da gre za težji tovor, se pri tem uporabljajo kovinski oziroma jekleni povezovalni trakovi, ki so zelo močni in prenesejo tudi največje obremenitve. Natezna trdnost takšnih trakov je namreč vsekakor zelo, zelo visoka oziroma je celo do še enkrat večja kot pri drugih podobnih rešitvah, zaradi česar je to odlična rešitev za povezovanje tudi najtežjega tovora, pri katerem nastajajo zelo visoke obremenitve.

Ročno ali strojno pakiranje

Jekleni trakovi so kakovostni in namenjeni tako za ročno kot strojno povezovanje, ki zelo poenostavi in pohitri pakirni proces. Obstaja več vrst takšnih trakov, ki jih je treba prilagoditi tako sami vrsti, teži in obliki tovora kot tudi namenu uporabe in načinu pakiranja, za katerega se odločimo. Seveda pa so pomembne tudi njihove dimenzije in premer ter vse druge lastnosti, kot je seveda tudi natezna trdnost, kar je pri težjem tovoru vsekakor bistvenega pomena, za to, da bo povezovanje oziroma pakiranje res uspešno.

Vsekakor imamo v ta namen na izbiro ogromno različnih možnosti, saj se proizvajalci prilagajajo željam naročnikov oziroma strank, zato ponujajo široko paleto različnih trakov za povezovanje, ki so primerni za uporabo v različnih industrijah ter panogah, pri skladiščenju tovora, pripravi na transport, v proizvodnjah in še kje. Pri tem se uporablja še poseben spenjalnik oziroma spenjalec ali kovinske sponke, ki poskrbijo za to, da je trak dobro pritrjen in da tovor ostane trdno na svojem mestu.

Avtomatski povezovalni stroji

Jekleni oziroma kovinski povezovalni trakovi se lahko uporabljajo tudi v kombinaciji z avtomatskimi povezovalnimi stroji, ki so namenjeni za pakiranje. Obstaja jih več vrst, med katerimi lahko izbirate. Pri nakupu takšnega stroja je treba upoštevati, kakšne so najmanjše dimenzije tovora, ki ga še lahko povežemo na tak način, poleg tega pa moramo v kombinaciji s strojem za vezanje seveda uporabljati primeren kovinski oziroma jeklen trak, ustrezne širine. Zaradi tega moramo biti pri nakupu pozorni na to, za kakšne trakove je primeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.