0

Koliko odšteti za gumijaste avto preproge?

Posted by admin on March 18, 2017 in Avtomoto |

Za zaščito avtomobilske notranjosti pred umazanijo, ki jo prinesemo od zunaj, ali pa nastane v avtu samem, so odlična rešitev avtomobilske preproge iz gume. Guma je materiala, ki je precej enostaven za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo, pomembno pa je predvsem to, da je nepropustna. Tla avtomobila, prekrita z tepihi iz gume, so tako popolnoma zaščitena pred umazanijo v trdni in tekoči obliki.

Kakšne gumijaste avto preproge izbrati?

Tekstilne obloge na tleh vašega avtomobila so ves čas izpostavljene umazaniji. Kar predstavljajte si, da bi hodili v čevljih po stanovanju in ga ne bi nikoli pometli ali posesali! Enako se umazanija nabira tudi v avtu, a če se ta ujame na klasične gumijaste avto preproge, je odstranjevanje umazanije enostavno: tepihe vzamemo iz avta, umazanijo stresemo z njih, po potrebi pa jih še speremo in posušimo.

Da bi preproge dobro služile svojemu namenu, je potrebno predvsem poskrbeti, da so primerne velikosti in dobro prekrivajo tla, da se med vožnjo ne gubajo pod pedali, da se ne premikajo in ne drsijo, da imajo dvignjen rob in kanale, ki zadržujejo umazanijo in še zlasti vodo.

Različne vrste gumi preprog

Gumi preproge za avto so lahko univerzalne ali prilagojene posamezni znamki in modelu avtomobila. Če se odločite za univerzalne, jih boste lahko kupili v vsaki večji trgovini. Zagotovo bodo poceni in zanje ne boste odšteli več kot deset evrov, vendar pa se vašemu avtu ne bodo popolnoma prilegale, torej ni nujno, da bodo vedno učinkovito poskrbele za čistočo.

 

Odločite se lahko tudi za tiske preproge, ki so po obliki in velikosti namenjene prav tistemu modelu avtomobila, ki ga vozite. Najdete jih pri prodajalcih originalne avtomobilske opreme, kjer se bodo pogosto ponašale tudi z logotipom proizvajalca avtomobilov, ter pri specializiranih prodajalcih avto opreme. Za „neoriginalne“ boste odšteli okoli trideset evrov, za originalne pa še več. Vendar velja, da se izplača plačati več – preproge se bodo pritrdile na tla avtomobila na za to predvidenih mestih, torej bo vožnja varnejša, avto pa bo gotovo ostal čist.

Se vam zdi trikratni znesek pretiran? Če pomislite na to, koliko ste plačali za avtomobil in za koliko manj ga boste prodali, če tla ne bodo primerno zaščitena in se bodo obrabila ter umazala, razlike sploh ni velika. Včasih to, da vložimo več, namreč hkrati pomeni tudi to, da se nam bo v prihodnje povrnilo več.

Leave a Reply

Your email address will not be published.