0

V zadnjem času močno narasla prodaja chia semen

Posted by admin on August 18, 2020 in Zdravje in prehrana |

Na spletu je veliko trgovin, ki kupcem nudijo izdelke, ki pripomorejo k temu, da je naše življenje bolj kvalitetno in posledično tudi zdravo.

Spletna trgovina Nutrisslim ponuja na prodajnih policah super živila, zdravo prehrano, športno prehrano, naravno kozmetiko in še kaj.

Spletna boi trgovina Nutrisslim na svojih prodajnih policah ponuja tudi t. i. bio chia semena. To so semena z veliko močjo. So 100 % ekološko pridelana, so vir omega-3 in omega-9, imajo visoko vsebnost beljakovin ter visoko vsebnost vlaknin ter so velik vir mineralov.

Chia semena so izredno drobna, a hranljiva semena, ki izvirajo iz Mehike. Cenjena so že več tisočletij in so predstavljala pomemben del prehrane Majev, Aztekov in Indijancev.

Chia semena vrste veljajo za enega najboljših virov omega-3 maščobnih kislin, ki prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Semena imajo visoko vsebnost beljakovin, ki prispevajo k vzdrževanju in povečanju mišične mase ter k ohranjanju zdravih kosti. Če semena namočimo v tekočino, tvorijo poseben gel, saj vsebujejo veliko prehranskih vlaknin.

Semena so namenjena pravzaprav vsem, še posebej pa veganom in vegetarijancem, športnikom. Skratka namenjena so vsem, ki se zavedajo pomena zdrave in uravnotežene prehrane.

Semena so prav tako bogat vir kalcija in fosforja. Kalcij prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k normalnemu delovanju prebavnih encimov. Fosfor prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi in k ohranjanju zdravih zob.

Semena lahko uživamo v kombinaciji z jogurtom, musliji, skuto … Lahko pa jih damo tudi v solate ali pa jih uporabimo kot gostilo za omake. Namočena semena delujejo kot vezivo, zato se jih pogosto uporablja pri peki brez jajc. Preden jih zaužijemo, je priporočljivo, da jih za deset minut namočimo v vodo.

Na dan lahko zaužijemo do 15 g semen.

Če nas v povezavi s semeni te vrste zanima še kaj, lahko vse informacije najdemo na spletni strani bio trgovine Nutrisslim. Lahko pa podjetju pošljemo mail ali pa jih kar pokličemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.