0

Učenje angleščine za otroke

Posted by admin on October 2, 2016 in Otroci in šolstvo |

V današnjem času se otroci srečajo z angleščino običajno že v prvem razredu osnovne šole. Učenje angleščine za otroke je nekaj povsem drugačnega kot učenje za odrasle – potrebno je imeti pravi pedagoški pristop, saj pri otrocih ne gre računati na sistematično učenje in samostojno delo, temveč na učenje skozi igro. Prav zato morajo imeti tudi profesorice angleščine, ki poučujejo jezike otroke v prvi triadi, za to opravljeno posebno usposabljanje.

Kadar želimo, da bi otrok znal več
Znanje jezikov je lahko vedno zgolj pozitivno, in marsikateri starši se odločijo, da bodo otroku pomagali pri pridobivanju znanja tudi tako, da bodo poskrbeli za učenje angleščine za otroke že v vrtcu ali še dodatno v prvem triletju osnovne šole. Je to smiselno? Vsekakor. S tem, ko se otrok še dodatno uči jezika in morda še preden vstopi v osnovno šolo, pridobiva osnovni posluh za jezik. Učenje jezika za otroke se morda zdi komu nesmiselno in pravi, da se otroci ne naučijo kaj prida, a to vsekakor ne drži – naučijo se marsikaterega izraza, prepoznavajo tudi druge besede in pridobijo smisel za jezik, res pa je, da na primer od štiriletnika ne moremo pričakovati, da bo kar naenkrat govoril angleško.

Če ste med starši, ki se jim zdi učenje angleščine za otroke pametno, vam je na voljo kar veliko jezikovnih šol, ki ponujajo tečaje prav za najmlajše. Ura običajno poteka tako, da se veliko prepeva, izšteva, barva in igra – tako se otroci namreč najhitreje učijo oziroma sploh ne vedo, da poleg igre vsrkavajo novo znanje. Poudarek je na učenju novih besed ter osnovnih fraz in na govoru, saj se od tako majhnih otrok seveda ne pričakuje, da bi brali in pisali.

Kakšno znanje prinese začetni tečaj?
Učenje angleščine za otroke otroka v prvem letu nauči osnovnih fraz kot so pozdravi, predstavitev, nekaj besed o družini, štetja, poimenovanja barv, vremena, igrač in podobno. Ure so sproščene in se nanašajo na teme, ki so otrokom blizu in s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.