0

Tonerji in Kartuše za tiskalnike

Posted by admin on October 4, 2016 in Računalništvo |

Tonerji in kartuše za tiskalnike so si med seboj precej različni. Tonerji so veliko bolj primerni za velika podjetja, kjer se veliko tiska, saj tiskajo s pomočjo prahu in laserja, kartuše pa s pomočjo črnila, zato so namenjene bolj za domačo uporabo, kjer je precej manj tiskanja, kot pa v podjetjih in pisarnah, kjer se vsak dan natiska kar precej dokumentov. Tonerji in kartuše za tiskalnike vam bodo delovali le, če so iste znamke, kot pa sam tiskalnik. Kupite jih lahko v trgovini ali pa jih naročite preko spleta, vsekakor pa morate biti pri samem nakupu zelo pazljivi kaj boste kupili.

Prave ali obnovljene kartuše za tiskalnike?

Ko boste kupovali kartuše za tiskalnike je pomembno, da se pred samim nakupom posvetujete in pozanimate, katere kartuše so originalne, katere so obnovljene in kakšen nakup je najboljši za vas. Velikokrat vas lahko na samem trgu kar prinesejo okoli in vam bo kasneje žal. Čeprav boste nekje dobili kartuše za tiskalnike kar precej ceneje, vseeno ne pomeni, da ste pravili dober nakup, kajti takšna kartuša vam lahko slabo tiska ali pa boste opravili veliko manj tiskov, kot ste pričakovali. Bolje je kupiti kvalitetne kartuše, s katerimi boste lahko natiskali več dokumentov, kot pa če bi kupili cenejše kartuše in posledično natiskali dosti manj. Vsak nasvet vam bo pred nakupom prišel prav, zato se je pametno, da se pozanimate, preden opravite kakršen koli nakup, ki bi ga lahko kasneje obžalovali. Kartuše za tiskalnike le niso najbolj poceni pripomoček za tiskanje, zato bodite pozorni kje in kaj boste kupili.

Kartuše za tiskalnike lahko tudi ponovno napolnite

Kar precej lastnikov tiskalnika se raje odloči za ponovno polnjenje kartuše za tiskalnike, saj je to veliko bolj ugodna rešitev. Poleg tega pa vam pri ponovnem polnjenju dajo precej več črnila, kot pa ste ga kupili v originalni embalaži. Ponovno polnjenje kartuše za tiskalnike lahko opravite sami, lahko pa vam to stori nekdo, ki se na to spozna ali pa kar sam prodajalec. Najprej se kartuša lepo očisti in se naredi odprtina, v katero se nalije črnilo. Luknja se nato zamaši in kartuša za tiskalnike je pripravljena za ponovno uporabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.