0

Stolček za hranjenje, kakšen in kdaj?

Posted by admin on February 17, 2016 in Otroci in šolstvo |

stolcki za hranjenjeStolček za hranjenje je odlična pogruntavščina za naše male nadobudneže. V njih so varni, se odlično počutijo in obenem jih je še neznansko lažje hraniti, saj so v njemu ponavadi dosti bolj mirni kot kjerkoli drugje.
A pri izbiri pa zagotovo naletite na težavo. Kaj izbrati, da bo kar najbolje za vas in seveda tudi za otroka. Stolčki za hranjenje so lahko precej različni eden od drugega in izbira zato prav gotovo ni lahka.
Stolčki za hranjenje uporabni že od rojstva dalje
Če izbirate stolček za hranjenje že takoj po rojstvu otroka je v zadnjem času na tržišču kar nekaj stolčkov, ki imajo poleg funkcije stolčka za hranjenje tudi funkcijo ležalnika. V teh stolčkih lahko otrok udobno in varno zadrema po hranjenju in vam ga ni potrebno nikamor prestavljati. Mogoče se vam ne zdi to nepomembno, a pomislite malo kako se vi obnašate ob spancu. Če vas nekdo prebudi nekaj minut po tistem, ko ste zaspali in še niste padli v globok spanec ste po tem presenetljivo nezaspani. Je tako? Enako je z vašim otrokom in ko mamica komaj čaka na nekaj minut miru ji ležalnik lahko kaj kmalu postane zlata vredna funkcija stolčka za hranjenje. Poleg tega je otrok v stolčku za hranjenje višje, kot je v klasičnem stolčku za hranjenje, kar obema otroku in mamici nudi več udobja. Pa še lepše je, če otrok ni na tleh, vsaj jaz mislim tako. V tej skupini bi vam priporočili naslednje stolčke: Cam Istante, Brevi B.Fun, Hauck Sit’n Relax ter Peg Perego Siesta in Tatamia.

Stolčki za hranjenje, ki rastejo z otrokom
Druga zanimiva skupina stolčkov je tista, v kateri stolčki rastejo z otrokom. Uporabnost teh se začne pri 6 mesecih starosti oziroma takrat, ko je vaš otrok sposoben samostojno sedeti. Večji kot je otrok, lažji je stolček. Kasneje ti stolčki za hranjenje postanejo mladinski stoli ali pa celi stoli uporabni za vsakogar. V tej skupini so tako leseni stolčki za hranjenje, kot tudi modernejši stolčki iz umetnih mas ali kombinacij več vrst materialov. Taki stolčki so uporabni predvsem zato, ker v njih otroka lahko zelo zgodaj priključite k mizi, kjer lahko skupaj obedujete. V tej skupini bi predlagali izbiro Stokke Trip Trapp, Hauck Beta, Pali Pappy-re ter modernih Brevi Slex in Slex Evo

Kaj pa stolčki za na pot?
Kar nekaj stolčkov pa je zasnovanih za vaša popotovanja ali kosila pri starih starših ali v restavraciji. Najmanjši za prenašanje so stolčki za hranjenje, ki se namestijo na mizo. Ta gre zaradi majhnosti res lahko povsod z vami. Pa še torbo za prenašanje pri večini dobite v škatli. Pa tudi presenetljivo uporaben je, le da imate primerno mizo. Drugi pa se namestijo na stol. Res so malce večji, a imajo tudi več funkcij. Večina jih je nastavljiva po višini in s tem je otrok pri mizi bolj samostojen. Nekateri pa imajo celo lasten pladenj in majhen stolček za hranjenje postane pravcati veliki stol za hranjenje.

Kot smo na začetku dejali je vaša izbira stolčka odvisna predvsem od tega, kdaj ga kupujete in ali ga kupujete s kakšnim posebnim namenom. Ob tem lahko samo dodamo, da kakršnega koli boste kupili se vam bo s svojo pomočjo zagotovo popolnoma odkupil, saj brez njega enostavno ne boste več mogli.

Kje pa kupiti kvaliteten stolček za hranjenje?
Če pregledujete otroške trgovine na spletu boste zagotovo naleteli tudi na spletno trgovino Bimbo.si, kjer imajo odlično izbiro stolčkov za hranjenje vseh vrst. Glede na zasnovo spletne trgovine pa tudi samo iskanje z uporabo njihovih filtrov ne bi smelo biti pretežko. Preverite in jih obiščite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.