0

Spletni nakupi in dostava paketov

Posted by admin on December 28, 2016 in Avtomoto |

Nakupovanje preko spleta naj bi imelo cel kup prednosti, od tega, da lahko ostanete v domačem naslanjaču, do tega, da vam prinesejo naročene artikle do vrat. Sliši se odlično, vendar pa v praksi spletni nakupi niso vedno tako enostavni in tekoči. Pogosto se zatika prav pri dostavi – kot da bi bila dostava paketov cela znanost!

Dostava paketov – pričakovanja strank

Kadar nakupujemo preko spleta, si zagotovo želimo, da bi naročeno blago prejeli čim hitreje, najbolje že naslednji dan, ali pa morda že isti dan. To vsekakor ni odvisno zgolj od tega, kako dobra je dostava paketov, temveč tudi od same spletne trgovine in ažurnosti odpreme blaga – če je to sploh na zalogi in zanje ne bo treba zato čakati več dni. Preden se odločite za naročilo, torej preverite, kdaj lahko svoj paket pričakujete.
Ste se morda odločili za nakup v spletni trgovini, ki je po svoji izdelavi nekoliko zastarela, oziroma ne omogoča najrazličnejših izbir? Pogosto je težava v tem, da se dostava paketov vrši na naslov, ki je enak naslovu plačnika. Ko vpišete svoje podatke, vam bo kurir pripeljal paket običajno na domači naslov, vi pa boste med tem v službi. Da bi bila dostava paketov bolj prijazna sodobne spletne trgovine omogočajo, da že takoj navedete dodatni naslov, torej tistega, na katerega naj se vrši dostava paketov.
Kaj pa, kadar na paket čakate cel dan, potem pa morate nujno v trgovino, in kurir prispe prav takrat? Dostava paketov je veliko bolj strankam prijazna, če vas spletna trgovina ob nakupu pobara tudi za vašo telefonsko številko, to pa pomeni, da vas kurir pred prihodom pokliče – tudi v primeru, da vam je že spletna trgovina po elektronski pošti poslala podatek, da se bo dostava paketov na vašem območju vršila danes med to in to uro, in tudi v primeru, da lahko svojemu paketu s pomočjo kode sledite tudi preko spleta.

Dostava paketov še isti dan?

Včasih se za spletne nakupe odločimo zato, ker smo v časovni stiski – ko na primer še isti dan potrebujemo darilo za rojstni dan, z nakupom katerega smo preveč odlašali. Takrat pride prav dostava paketov, ki stranko sicer stane malo več, vendar pa je neverjetno hitra – če gre za prevzem in dostavo v Ljubljani, je lahko paket pri njej že v pol ure, če je potrebna dostava paketov po Sloveniji, pa se tudi lahko poskrbi, da so ti v nekaj urah prevzeti. Na srečo je Slovenija majhna, torej lahko hitra dostava paketov zadovolji tudi stranke, ki so najbolj zahtevne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.