0

Sklerozacija krčnih žil

Posted by marko on April 22, 2019 in Zdravje in prehrana |

Sklerozacija krčnih žil je eden od postopkov zdravljenja, pri katerem gre za vbrizganje različnih kemičnih snov, ki se jih največkrat uporablja za zdravljenje varic oziroma zapiranje manjših ven na nogah. Pri tem se uporabijo injekcije, poseg pa se izvede kar v ambulanti. Zato je tak poseg relativno pogost, poleg tega pa je do pacienta tudi zelo prijazen, saj nima kakšnih posebnih stranskih učinkov.

Postopek je varen, relativno enostaven in učinkovit. Gre za metodo, ki se uporablja že desetletja in lahko predstavlja učinkovit način zdravljenja. Ali bi bilo takšno zdravljenje učinkovito tudi za vas, najbolje presodi zdravnik specialist oziroma žilni kirurg na specialističnem pregledu. Ta oceni trenutno stanje, pregleda vaše žile z ultrazvokom in vam predstavi možnosti zdravljenja, ki je najprimernejše za vas in vaše težave.

Marsikdaj je potrebno samo nošenje kompresijske nogavice ali elastičnega povoja oziroma zdravljenje z injekcijami ali sklerozacija krčnih žil. Zdravnik lahko prepiše tudi tako imenovana venoaktivna zdravila, ki poskrbijo za učvrstitev stene ven, če je to potrebno, pa vas napoti tudi na kirurški poseg oziroma operacijo. S temi metodami se da odpraviti večino težav dokaj enostavno, poleg tega pa se na ta način izboljša tudi estetski videz.

Pri pacientih, ki imajo bolj resne težave, je lahko čimprejšnja operacija nujna. Z njo se običajno počaka le v primeru, da imajo tudi golensko razjedo oziroma rane na nogah. Z nadaljnjimi postopki je v tem primeru treba počakati, da se rana zaceli, je pa takoj treba začeti ustrezno zdravljenje s prevezami in kompresijskimi nogavicami, da se stanje čim prej izboljša.

Pregled pri specialistu oziroma žilnemu kirurgu, ki bo opravil vse potrebne preiskave, je torej osnova za kakršno koli nadaljnje zdravljenje. Na tak pregled se lahko naročite z napotnico, ki jo dobite pri svojem osebnem zdravniku, ali pa samoplačniško. Več informacij o tem, kako poteka pregled in kakšne so čakalne dobe, lahko dobite na spletni strani specialistične ambulante za žilno kirurgijo: www.venula.si, kjer so strokovnjaki za krčne žile in vam bodo z veseljem pomagali, če se spopadate s to težavo!

Leave a Reply

Your email address will not be published.