0

Recept za naravni piling

Posted by admin on April 10, 2016 in Lepota in moda |

Bliža se poletje in s tem čas, ko bomo kazale telo in kožo. Če že od novega leta pazimo kaj jemo (z rahlimi prekrški čez velikonočne praznike) in pridno telovadimo, pa bo za največji učinek potrebno pomisliti tudi na našo kožo, ki bo prav tako izpostavljena v vsej svoji veličini ali, če ne bomo poskrbele zanjo, v vseh svoji sivini. Zakaj je koža po zimi tako siva? Morda najprej pomislite na pomankanje sonca in solarij, toda to ni rešitev. Koža deluje siva zaradi odmrlih in poroženelih celic, ki jih je potrebno odluščiti z dobrim naravnim pilingom. Ko bodo poroženele celice odstranjene in bo koža po pilingu tudi dobro prekrvavljena bo do izraza prišla čvrsta in sijoča koža, ki se skriva pod plastjo neprivlačnih lusk.

Kje pa dobiti dober naravni piling? Možnosti je več, ena od njih je, da se odpravite v trgovino z naravno kozmetiko in kupite piling za telo. Druga možnost je, da v drogeriji kupite ščetko za suho ščetkanje telesa in jo uporabljate preden se odpravite pod tuš, namesto ščetke lahko kupite tudi lufo in jo uporabljate na isti način, na suhi koži pred tuširanjem. Pri suhem ščetkanju telesa je izjemnega pomena, da se ščetkate vedno od spodaj navzgor, torej od nog proti srcu, saj poleg odstranjevanja odmrlih celic s suhim ščetkanjem vplivate še na prekrvavitev in limfo. In obstaja še tretja možnost in to je, da si naravni piling naredite sami in danes vam bomo izdali recept zanj.
Potrebovali boste dve jedilni žlici morske soli in/ali jedilno žlico trsnega sladkorja, čajno žličko kave, čajno žličko cimeta in jedilno žlico olivnega olja. Vse sestavite zmešajte skupaj v gosto pasto, če je potrebno dodajte še malo olivnega olja. Čemu služijo omenjene sestavine? Morska sol bo služila kot piling za odmrle celice oziroma kot luščilo, prav tako trsni sladkor, prednost morske soli je v mineralih, ki jih vsebuje. Kava in ciment pa bosta poleg izjemne arome dodala še poživljajoč učinek in povečanje prekrvavitve in s tem ugodno vplivala na tonus kože in celulit, olivno olje pa bo vaši koži dalo izjemno mehkobo.

V kolikor potrebujete piling za obraz, vam svetujem uporabo bolj nežnih sredstev kot so otrobi ovsenih kosmičev, prosena kaša ali soda bikarbona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.