0

Masaža ima ogromno pozitivnih učinkov

Posted by admin on May 28, 2016 in Zdravje in prehrana |

Si želite popolne sprostitve in razvajanja vašega telesa? Privoščite si masažo! Ta vam bo omogočila, da bo vaše telo nabralo nove energije, mišice bodo prerojene, hkrati pa boste za nekaj trenutkov pozabili na ves svet in težave okoli sebe. Različni masažni prijemi blagodejno vplivajo na tkiva in telo, ter vas popeljejo v svet popolne sprostitve. Masaža pa vam ne omogoča le sprostitve, ampak ima tudi zelo veliko zdravilnih učinkov, pripomore k hitrejšemu okrevanju in zdravi kronična in druga obolenja. Če ste zadnje čase nekoliko bolj napeti, pod stresom, vas muči utrujenost in nespečnost ali pa se vam pojavljajo kakšne zdravstvene težave, potem se odpravite na masažo, ki bo pripomogla k temu, da se boste ponovno počutili kot prerojeni.

Popolna masaža za vas

Ko se odločate za masažo je odločitev popolnoma odvisna od vas. Izberete lahko klasično masažo, ki je primerna za sproščanje napetih mišic po celem telesu; masažo glave, ki je primerna za ljudi, ki opravljajo delo za računalnikom, imajo stresno delo, težave z utrujenostjo, nespečnostjo, pomankanjem koncentracije, vidim in podobno; ter tako imenovana terapevtska masažo hrbta, ki je primerna za mehčanje mišic hrbta in njihovih narastišč. Na voljo pa vam je tudi kraniosakralna terapija, ki povečuje telesno sposobnost samozdravljenja. Primerna je za vse, ki imajo kakršne koli težave, tako akutne, kot tudi kronične.

Športna masaža

Zelo pomembna pa je masaža tudi za športnike, ki so vsakodnevno aktivni in napenjajo svoje mišice. Ta je nekoliko podobna klasični masaži, razlika je le, da je športna masaža nekoliko bolj intenzivnejša in močnejša. Maserji se pri športnikih najbolj posvetijo mišicam in vezivnim tkivom, ki so pri nekaterih športih najbolj obremenjeni. Kar pa je pri športni masaži najbolj pomembno, pa je to, da je potrebno iz mišic čimprej odpravit mlečno kislino in ostale odpadke. Hkrati pa se z masažo odpravijo bolečine in otrdelost mišic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.