0

Kje pa vi kupujete orodja za delavnico

Posted by admin on August 9, 2015 in Pohištvo |

Ker sem se ravno pred kratkim selil od doma in je bila večina orodja v stari delavnici očetovega, sem pred dilemo in sicer to, kje kupiti orodje za delavnico. Iščem kar najboljše razmerje med ceno in kvaliteto samega orodja.

Lahko bi se zapeljal v kakšno lokalno trgovino z orodjem kot je naprimer Merkur ali kaj podobnega, vendar je tam izbira orodja precej skopa in tudi draga. Kakšno orodje pa sploh potrebujem, no ja naštel bom le nekaj ključnih kosov orodja za katere mislim, da nebi smeli manjkati v vsaki dobri delavnici.

Prvi nakup bo gotovo kompresor za avto, saj gre za enega izmed najbolj vsestranskih orodij nasploh. Uporabljamo ga lahko tako za čiščenje raznoraznih stvari, polnjenje gum, vijačenje ter še kaj. Za dobro delovanje bomo seveda potrebovali nekaj opreme, za vijačenje pa je nujno tudi dobro pnevmatsko orodje.Poleg kompresorja pa v nobeni delavnici ne sme manjkati tudi dobro ročno orodje. Ker ročno orodje pogosto uporabljam, se bom tu oziral po znanih znamkah orodja kot so Unior in podobne znamke. Je že res, da je to orodje nekoliko dražje, vendar je življenjska doba takega orodja zelo zelo dolga, pa tudi dobro sede v roke, kar je najpomembneje. Cenovno ugodne različice orodij kupim samo takrat, ko orodja ne rabim prav pogosto, tisto orodje, ki ga uporabljam enkrat na vsakih nekaj let, mi je čisto vseeno, če je iz kitajske, ko ga obrabim, ga enostavno zamenjam.

Ker že imam nekaj kosov dobrega ročnega orodja, nakup omarice z orodjem ne pride v poštev. Za tiste, ki pa nimate nobenega kosa orodja pa je lahko nakup omarice z orodjem precej enostavna rešitev. Za že nekaj sto evrov lahko postanete lastnik kvalitetne omarice z orodjem, cene se gibljejo tam od 300-400€ naprej za polne omarice. To bo pokrilo vaše osnovne potrebe po orodju, kaj več pa v katerem izmed naslednjih člankov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.