0

Kako je z modernizacijo vrtnega orodja?

Posted by admin on June 20, 2016 in gradnja in dom |

 

Slovenci smo znani po tem, da se po službi radi zatečemo na naš vrtiček, kjer malce odklopimo naše možgane od vsega stresa in od vsakodnevnih skrbi. Seveda se ne malokdo včasih tako zelo trudi, da bi bil njegov vrtiček lepši in bolj produktiven od sosedovega, da lahko stres doživlja tudi na vrtu. No bolj za šalo kot zares, se pa vsi strinjamo, da je za delo na vrtu nujno potrebno vrtno orodje brez katerega, bi bilo delo veliko težje.

Vrtno orodje je res nepogrešljiv element vsakega lepo urejenega vrtička. Seveda se vrtno orodje vedno bolj modernizira, kot vsa ostala področja našega življenja, kot na primer področje komunikacij z vsemi mobilnimi napravicami dandanes, pa področje tehnike z raznoraznimi vrtalniki in žagami. Tako je naše delo veliko bolj enostavno in hitrejše. Če samo pomislimo, na velike novodobne plantaže zelenjave in sadja. Da bi vse te proizvode ročno obdelovali in pobirali, bi potrebovali zelo veliko delovne sile in časa. V nekaterih koncih sveta, je to seveda stalnica, a vendar je v razvitih delih sveta, človeško silo zamenjal stroj. Poskrbljeno je tako rekoč za vse, za namakanje oziroma zalivanje, za pobiranje, za sajenje in saditev in še in še bi lahko naštevali.

Seveda je pri vrtičkih govora o drugačnem vrtnem orodju. Tu se uporabljajo predvsem motike, grablje, lopate, škarje, zalivalke, samokolnice, in tako dalje. Tu do neke bistvene modernizacije niti ni prišlo. Korak naprej so naredili mogoče samo na udobju. Torej, da je oprijem in delo udobnejše. Težke kovinske materiale so nadomestili veliko bolj lažji materiali. Sama oblika pa se niti ni toliko spremenila in se v prihodnosti verjetno tudi ne bo spremenila.

Če gledamo kateri pripomočki, ki jih uporabljajo mali vrtičkarji so se najbolj modernizirali, so to zagotovo kosilnice, ki so nadomestile koso. Kose dandanes praktično ne uporablja skorajda nihče več. Kosilnice namreč opravijo delo veliko bolj učinkoviteje. V veliko pomoč so tudi vrtalniki, s katerimi veliko hitreje opravimo kakšen popravek na naši baraki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.