0

IZBIRA VELIKOSTI MENSTRUALNE SKODELICE JE PREPROSTA IN HITRA

Posted by admin on August 16, 2019 in Uncategorized |

Čedalje več je govora o menstrualnih skodelicah in njeni prednosti pred uporabo vložkov in tamponov. Ker pa se morda še niste odločile za ta korak in vsa zanima, kaj je menstrualna skodelica in kakšna je prava izbira velikosti menstrualne skodelice, bomo nekaj besed temu namenili v tokratnem članku.

Drage bralke, ste že slišale za menstrualno skodelico, skodelico, ki jo uporabljamo kot alternativo higienskim pripomočkom, to je, tamponom in vložkom? Je preprosta, varna in udobna rešitev za vse ženske, ki imajo težave ali pomisleke pri uporabi tamponov. Pa tudi kot alternativa vložkom. Navsezadnje je skodelica zgrajena iz medicinskega silikona, ki je nožnici prijazen in ne vsebuje nikakršnega lateksa in je brez BPA, kar je predvsem dobrodošlo za vse ženske, ki se ob uporabi higienskih primečkov srečujejo z različnimi alergijami ali glivičnimi obolenji. Kaj pa izbira velikosti menstrualne skodelice?

Kar nekaj faktorjev opredeljuje oziroma določa izbiro velikosti menstrualne skodelice. Skodelico lahko dobite v treh velikostih, in sicer majhna S, srednja M in velika L. Če je menstruacija močna, se priporoča večja skodelica. Če je uporabnica športno aktivna, ima posledično močnejše mišice, se priporoča manjša skodelica. V primerih, če je uporabnica že rodila, potem se zaradi spremembe zgradbe vaginalnih mišic in kosti priporoča uporaba največje skodelice. V kolikor uporabnica še ni bila spolno aktivna, pa je priporočljiva uporaba najmanjše skodelice. Prav tako na izbiro skodelice vpliva starost uporabnice. Mlajša, ko je uporabnica, močnejše so mišice, zato se za starejše uporabnice predlaga večja skodelica, za mlajše pa manjša. Kot vidimo, je kar nekaj faktorjev, od katerih je odvisna izbira velikosti menstrualne skodelice. Pri vseh pa je najbolj pomembno poznavanje lastnega telesa, lastne anatomije. Seveda pa se glede izbire velikosti skodelice lahko posvetujete s prodajalci, saj vam bodo ti na voljo za vsa vprašanja, s katerimi boste toliko bolj suvereno vstopile v svet srečnih uporabnic menstrualne skodelice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.