0

Inštrukcije statistike

Posted by admin on November 24, 2015 in Otroci in šolstvo |

Inštrukcije statistike za prvi in drugi letnik faksa
Statistika je del mnogih družboslovnih študijev in pravzaprav predstavlja edini matematični predmet v vsem času študija, družboslovci pa imajo z njo kar nekaj težav, saj jim z matematiko povezane snovi običajno ne ležijo – zato pa so se odločili za družboslovje! Kakor koli, s statistiko se je vendarle potrebno spopasti, se jo učiti in redno hoditi na vaje, biti uspešen pri kolokvijih in izpitu. Predvsem zato, ker velja, da je statistika tisti predmet, pri katerem se dejansko naredi selekcija tistih študentov, ki bodo nadaljevali v višji letnih, ter tistih, ki bodo padli in ponavljali, pa se velja odločiti tudi za inštrukcije statistike. Bole je vložiti nekaj denarja v inštruiranje ter nadaljevati s študijem, kot pa zapraviti leto zaradi enega predmeta, ki ti ne ustreza, in s katerim kasneje v poklicu morda res ne boš imel prav nobenega opravka.
Inštrukcije statistike so odlična dopolnite vaj na fakulteti predvsem zato, ker so vaje skupinske, in asistent, ki jih vodi, si pogosto ne more vzeti časa za vsakega študenta posebej. Inštrukcije statistike pa so povsem individualne, in kadar reševanje posamezne naloge ne gre, sejo lahko rešuje tudi desetkrat, če je to potrebno. Statistika pač zahteva veliko vaje na primerih, in dokler posameznih tipov nalog ne osvojimo, je potrebno ponavljanje v nedogled – dejansko tako dolgo, da prične študent reševati naloge avtomatično in skorajda brez razmišljanja, zgolj s sledenjem standardnim postopkom.
Inštrukcije statistike sicer tako kot inštrukcije drugih naravoslovnih predmetov, spadajo med tiste, po katerih je vedno povpraševanje. Da bi imeli dobrega inštruktorja, se torej velja pravočasno pozanimati, kje ga lahko najdete in kdaj je na voljo, da se vam ne bo zgodilo, da imate čez teden dni izpit ali prvi kolokvij, vsi inštruktorji statistike pa so žal že zasedeni. Pa tudi sicer se boste v tednu dni težko naučili vsega, torej se za inštrukcije statistike odločite takoj, ko na vajah ugotovite, da ste v zaostanku z razumevanjem in reševanjem primerov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.