0

Hialuronska kislina ne skrbi zgolj za lepoto

Posted by admin on February 28, 2017 in Zdravje in prehrana |

Med prehranskimi dodatki, po katerih posegamo v želji po izboljšanju svojega zdravja in v želji po ohranjanju mladostnega videza oziroma preprečevanju znakov staranja, je tudi hialuronska kislina.Gre za kislino, ki se v našem telesu naravno nahaja v najrazličnejših tkivih. Ne samo v koži – najdemo jo na primer tudi v sklepih in očeh. Odlikuje se predvsem po tem, da pomaga zadrževati vodo, zaradi česar izjemno pomaga pri mazanju sklepov (in je del terapije pri raznih boleznih kosti in sklepov,), prav tako pa bistveno vpliva na elastičnost kože.

Hialuronska kislina se kot prehranski dodatek uživa v obliki kapljic ali mehkih kapsul, sicer pa jo najbolj pogosto uporabljamo kot sestavino različnih krem, ki naj bi zavirale staranje in pojavljanje gub.
Kako hialuronska kislina vpliva na kožo?

Hialuronska kislina pomaga zapolniti že nastale gube, skrbi za povečano zadrževanje vlage v koži, vpliva na sintezo kolagena. To pomeni, da hialuronska kislina skrbi za kar tri bistvene probleme pri staranju kože:
– polni in odpravlja gube;
– pomaga, da je koža dobro navlažena;
– pomaga, da ostane koža elastična.

Uporaba hialuronske kisline za nego kože
Hialuronska kislina je sestavina številnih kozmetičnih izdelkov, lahko pa jo kupimo tudi v obliki kapljic, ki jih lahko uživamo, ali pa z njimi negujemo kožo. Še posebej se priporoča hialuronska kislina za nego kože obraza – na kožo jo nanašamo in rahlo vtremo namesto kreme, saj tako poskrbimo za elastičnost in vlaženje. Če je vaša koža suha in bi ji prišla dodatna vlaga še kako prav, je hialuronska kislina nujna.
Ker hialuronska kislina zadržuje vodo, hkrati pa spodbuae nastajanje elastana in kolagena, se lahko z njo dejansko znebite gubic. Dodatna voda v koži bo to napela in naredila bolj ravno in napeto, elastan in kolagen pa ji bosta dala še dodatno čvrstost in prožnost.

Bi bili tudi vi radi videti mlajši in imeli gladek obraz? Potem je vsekakor potrebna hialuronska kislina – in če vam količina v klasičnih kozmetičnih sredstvih ne zadošča, jo poiščite v nekoliko bolj čisti obliki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.