0

Eko sklad  izvaja številne ukrepe na področju energetike

Posted by admin on December 29, 2017 in gradnja in dom |

 

Zagotovo ste že slišali za Eko sklad. Ta namreč razširja določen nabor kritja naložb. Kritje stroškov pa je namenjeno predvsem tistim, ki so evidentirani kot socialno šibkejši. Izpostaviti pa moramo, da je za letošnje leto in tudi za prihodnje leto iz sklada za podnebne spremembe za vgradnjo toplotnih črpalk ter kotlov na trda goriva razpisanih novih nekaj milijonov evrov. To je pomemben podatek, ki si ha velja zapomniti in tudi bolj podrobno raziskati v nadaljevanju.

Seznam toplotnih črpalk za subvencijo eko sklada

Seznam toplotnih črpalk za subvencijo eko sklada je torej tudi v letošnjem letu poskrbel oziroma omogočil pridobitev nepovratnih sredstev. Določenim ljudem tako ponuja izplačilo nepovratne subvencije eko sklada, in sicer za peči, kotle ter tudi toplotne črpalke. Tisti, ki mislite, da ste upravičeni do tega, si lahko prihranite čas z brskanjem pogojev ter se tako obrnete direktno na omenjeni sklad.

Tam vam bodo povedali, katero dokumentacijo morate izpolniti, da boste pridobili nepovratna sredstva, če se boste odločili za nakup toplotne črpalke. Vsa dokumentacija se za nas pripravi povsem brezplačno. Potrebno pa je seveda pohiteti ter s ponudnikom vzpostaviti primeren kontakt. Najbolje da po mailu ali pa preko telefonskega pogovora. Seznam toplotnih črpalk za subvencijo eko sklada je neposredno povezan z višino željene investicije in privarčevanega denarja.

Nepovratna finančna sredstva

V Sloveniji torej lahko subvencije za namestitev toplotne črpalke pridobimo preko eko sklada. Ta predvsem spodbuja okoljske naložbe s poroštvi ter dajanjem kreditov. Seveda pa so za pridobitev subvencije razpisani posebni pogoji, ki pa jih ni tako zelo malo. Med njimi je tako v ospredju pogoj, da naložba pred oddajo vloge ne sme biti realizirana oziroma izvedena. Seznam toplotnih črpalk za subvencijo eko sklada se osvežuje enkrat na leto. Spreminjajo se specifikacije in višina subvencije.

Na razpisu na primer lahko kandidira samo fizična oseba, ki mora biti investitor ali pa lastnik. Predračun je potrebno izstaviti na fizično osebo, naložba pa je lahko izvedena izključno samo na stanovanjski stavbi ter samo registrirani izvajalec lahko opravi namestitev toplotne črpalke. Seznam toplotnih črpalk za subvencijo eko sklada si lahko ogledate na uradni spletni strani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.