Vas zanima izdelava bannerjev?

Posted by marko on October 13, 2019 in Lepota in moda, Računalništvo |

Izdelava bannerjev različnih dimenzij vam je na voljo tudi pri Vendi d.o.o.! Izkušen grafični oblikovalec bo poskrbel za to, da boste dobili kakovostno oblikovan banner oziroma oglasno pasico, kakršno potrebujete. Pri tem bodo upoštevane vse vaše želje in tehničen zahteve spletne strani, na kateri boste oglaševali, delo pa bo hitro in korektno opravljeno.

Kako poteka izdelava bannerjev?

Oblikovalec vam bo pred začetkom dela tudi predstavil vse možnosti spletnih pasic in vam predstavil različne primere svojih referenc, da si boste lažje predstavljali, kako bo izgledal končni izdelek. Na podlagi tega, kaj potrebujete, boste določili tudi vrsto oglasne pasice, njen format in potrebne dimenzije. Najpogosteje gre za dimenzije 468 x 60 px, 728 x 90 px in podobno (px je oznaka za pixel), seveda pa so dimenzije poljubne.

Tehnične zahteve za oglasne pasice

V primeru, da boste oglaševali na določeni spletni strani, se pred izdelavo pozanimajte tako glede dimenzij oglasne pasice kot glede ostalih tehničnih zahtev, ki jo ima ponudnik oglasnega prostora. Oblikovalec bo vse to upošteval in za vas pripravil oglasno pasico, ki jo boste lahko uporabili za oglaševanje na določeni strani. Po želji pa vam bo predložil isto pasico še v drugih dimenzijah ali formatih, tako da jo boste lahko uporabili tudi povsod drugje.

Spletne pasice, s katerimi dosežete svoj cilj

Pri izdelavi bo upošteval tako načela dobrega oblikovanja kot marketing in to, kaj obiskovalcem najbolj pade v oči. Izdelava bannerjev zahteva od oblikovalca, da poišče ravnovesje med tem, da končni izdelek ni moteč, a da je hkrati dovolj vpadljiv, da ga obiskovalci spleta sploh opazijo. Spletne strani so namreč nasičene z različnimi informacijami, zato ni najlažje doseči pozornost obiskovalcev.

Če to počnemo na preveč očiten način, oglasna pasica hitro postane moteča in obiskovalci si nas ne zapomnijo kot zaupanja vredno podjetje, ampak kot nadležnega oglaševalca, s katerim nočejo imeti opravka. Zato je zelo pomembno, kakšna je oglasna pasica. Izkušen oblikovalec bo znal izdelati tako, da bo deležna čim več klikov in da boste z njo dosegli svoje oglaševalske cilje. Običajno pa slednji sodeluje tudi s kakšnim piscem, ki vam lahko pripravi vsebino oglasa tako, da bo konverzija še boljša.