Klobučni papir za zavijanje najrazličnejših izdelkov

Posted by marko on August 26, 2019 in gradnja in dom |

Zaščitite steklo, keramiko in druge občutljive izdelke!

Za osnovno zaščito izdelkov pred različnimi neugodnimi dejavniki, denimo pred umazanijo, običajno povsem zadošča papir. V tovrstnih primerih se pogosto uporablja. klobučni papir, katerega posebnost je, da je zelo tanek, zato je kot nalašč za zaščito blaga med pošiljanjem ali za zapolnitev praznih kotičkov v škatli, saj ne bo bistveno povečal teže paketa.

Takšen papir v poštev pride recimo za ovijanje keramičnih skodelic in drugih predmetov iz keramike, za steklo ipd. Velikokrat pa se uporablja tudi v prehrambni industriji, npr. za pokrivanje večjih pladnjev ali kartonskih škatel z živilskimi izdelki, tako da je njegova uporaba res vsestranska.

Izbirati je mogoče med različnimi gramaturami in dimenzijami

Gre za nadpovprečno tanek material, a kaj natančno to pomeni, ko govorimo o konkretnih številkah? Pomemben podatek tu je seveda predvsem »gramatura«, kar je izraz, ki označuje maso, ki jo ima en kvadratni meter papirja. Običajni razpon je 25–30 g/m2. Za primerjavo: pri klasičnem pisarniškem papirju, ki se običajno uporablja za tiskanje, je gramatura 80 g/m2. Če naročate klobučni papir, ki se običajno dobavlja v roli, je mogoče izbirati med različnimi dimenzijami, s čimer mislimo tako na širino kot na dolžino zvitka v roli.

Možen tudi potisk 

Klasični barvi za klobučni papir sta bela in rjava. Vendar pa so tudi tu možne določene nadgradnje. Ena takšnih je tisk po naročilu. Tako lahko na primer na papir natisnete logotip svojega podjetja in s tem pripomorete k temu, da si vas bodo (potencialne) stranke bolje zapomnile. Če gre za papir, ki bo v neposrednem stiku s hrano, se morate pred naročilom tiskanja prepričati, da so uporabljene barve zares varne za tovrstno uporabo papirja.

Še posebej previdni morate biti, če boste papir uporabljali za nekoliko bolj mastna živila (na primer za pecivo), ki lahko postopoma izločajo maščobo. Tisk na papir je torej lahko dobra ideja in del marketinške strategije, vendar upoštevajte namen uporabe papirja, ko razmišljate o tej opciji.