Električni radiatorji za kopalnico – katerega izbrati?

Posted by marko on August 19, 2019 in gradnja in dom |

Sodobni električni radiatorji za kopalnico so na voljo v številnih različicah. Mnogi proizvajalci se trudijo trgu ponuditi čim bolj kakovosten izdelek, ki bo imel tako čim večjo uporabno kot tudi čim večjo estetsko vrednost. Zaradi tega veliko pozornosti posvečajo tako funkcionalnosti in energetski varčnosti kot tudi dizajnu, ki mora biti po eni strani tak, da zavzame čim manj prostora in je enostaven za čiščenje, po drugi strani pa ne sme kaziti prostora.

Dandanes namreč veliko damo na to, da so notranji prostori lepo opremljeni, saj s primerno izbrano opremo lahko močno izboljšamo kvaliteto bivanja v njih. Električni radiatorji za kopalnico tako nikakor niso le pripomoček za ogrevanje. Nekateri modeli so med drugim recimo oblikovani tudi kot sušilniki perila, kar pomeni, da na njih lahko mimogrede, ko so že tako ali tako ogreti, posušite še kakšno oblačilo, brisače itd.

To je vsekakor zelo praktično, saj se vedno najde kakšno mokro ali vlažno oblačilo, brisača ali kuhinjska krpa, ki jo je pred pranjem treba dobro posušiti. Če tega ne storimo, se nam lahko zgodi, da nam en sam vlažen kos perila usmradi vse ostale, zato naše pravkar oprano perilo ne bo imelo prijetnega vonja, ko ga bomo vzeli iz pralnega stroja. Zaradi tega je vedno dobro imeti možnost, da posušimo kakšne kose perila, pri katerih je to potrebno.

Poleg tega pa električni radiatorji za kopalnico poskrbijo tudi za to, da nam je v njej res toplo in da nas nikoli ne zebe. V primeru, da nas, pa enostavno nastavimo termostat na višjo temperaturo in že zelo kmalu nam bo bolj toplo, saj takšni grelci delujejo zelo hitro, kar je vsekakor velika prednost, saj vam ne bo treba dolgo čakati, da bi se prostor primerno ogrel.

Pri izbiri torej velja gledati na različne dejavnike, med katerimi pa je vsekakor zelo pomembna tudi učinkovitost. Pri tem ni pomembno le to, kakšna je moč določenega modela, ampak tudi to, kakšno kvadraturo lahko ta model ogreje v določenem času. Poleg tega pa ne pozabite pri izbiri preveriti tudi porabe: najbolj se vam splača izbrati čim bolj varčen model, ki porabi čim manj električne energije.