0

Udarni vrtalnik je nujno orodje v gradbeništvu

Posted by admin on April 20, 2016 in gradnja in dom |

Sodobna gradnja zahteva uporabo sodobnih, močnih orodij, med katera spada tudi udarni vrtalnik, brez katerega je dejansko nemogoče vrtanje v trde materiale, predvsem v beton. Dandanes skoraj ni stavbe, ki ne bi zahtevala, da se po tem, ko je izgrajena in je potrebno poskrbeti za inštalacije, uporablja udarni vrtalnik – stavb, ki so na primer v celoti v »eko stilu« oziroma iz lesa, je namreč pri nas še vedno precej majhen odstotek, večina novih stanovanjskih stavb, zlasti večstanovanjskih, pa seveda zaradi trdnosti in zahtev varne gradnje uporablja beton. To pomeni, da je za vsako vrtanje, ki je potrebno pri novogradnji ali pri adaptaciji in prenovi že obstoječe stavbe, potrebno uporabljati udarni vrtalnik primerne moči.

Brez njega je nemogoče poskrbeti za inštalacije, za katere se ni v naprej naredilo prostora oziroma vgradilo primernih trdnih cevi, na primer za napeljave za telekomunikacije. Prav tako pa je udarni vrtalnik nujen pri nameščanju najrazličnejšega pohištva in elementov, ki jih je potrebno namestiti na stene, pa naj gre pri tem za viseče omarice v kuhinji, ali pa za viseče omarice ali umivalnik v kopalnici.

Kakšen naj bo udarni vrtalnik? Če ga potrebujete za profesionalno delo, kar je najpogosteje (za domačo rabo pri popravilih namreč klasični vrtalnik večinoma povsem zadošča,), je v prvi vrsti nujno, da kupite udarni vrtalnik, ki je dovolj močan. Pri udarnih vrtalnikih seveda ne gre brez električnega napajanja, pri katerem je vedno dobro, da je priključni kabel nekoliko daljši – podaljšek boste seveda še vseeno potrebovali, a kadar boste vrtali na višini, ni ravno prijetno, če morate poleg udarnega vrtalnika v zraku držati še razdelilec, ki je lahko včasih tudi kar velik in težek. Vedno je pametno, da izberete udarni vrtalnik kakovostne znamke, pri kateri ste prepričani, da ne bo prihajalo do težav, če pa bi že šlo kaj narobe, naj vam bo na voljo kakovosten servis, kjer bodo hitro poskrbeli za popravila in ne bo težav z nadomestnimi deli. Tudi na garancijo velja pri nakupu vsekakor pomisliti – čeprav je res, da je kakovosten udarni vrtalnik običajno orodje, ki je izjemno vzdržljivo in vam lahko služi dolgo vrsto let.

Leave a Reply

Your email address will not be published.