0

Izdelava responsive spletnih strani

Posted by admin on August 26, 2016 in Računalništvo |

 

Imate že nekaj let staro spletno stran, s katero ste sicer zadovoljni, toda ste ugotovili, da ne zadošča več najnovejšim trendom? V kolikor je vaša spletna stran stara več kot 5 let, definitivno potrebuje osvežitev. Že res, da ste jo morda drago plačali in da je čisto solidna, toda tehnologija se spreminja in če želite biti konkurenčni, boste morali naprej s časom ali pa vas bo le-ta povozil. Kaj se je tako zelo spremenilo, da nujno potrebujete novo, sodobnejšo spletno stran? Dejstvo, da ljudje brskajo po svetovnem spletu na svojih mobitelih in tablicah, kar pomeni, da v kolikor vaša stran ni odzivna oziroma responsive, obiskovalcem ni prijazna in prijetna, zato se na njen ne bodo zadržali. Izdelava responsive spletnih strani je tako danes osnova in nujna za vsakogar, ki resno želi biti v igri.

 

Odzivno oziroma responsive stran enostavno potrebujete, če je nimate, je skoraj brezveze, da sploh imate spletno stran. Dandanes vaše potencialne stranke, iščejo produkte in storitve na internetu preko mobitelov, namiznih računalnikov, tablic in drugih naprav, hkrati pa uporabljajo tudi različne brskalnike. Če je vaša spletna stran responsive, se bo odzivala optimalno, kar pa pomeni, da bo, ne glede na to iz katere naprave in preko katerega brskalnika stranka prišla na vašo spletno stran, vsebina strani izgledala isto. Spletna stran pa je pomemben medij, ki ga morate kar najbolj efektivno izkoristit.

 

Največ težav z odzivnostjo na strani imajo slike, ki so lahko za določena napravo prevelike in se celotna forma strani, v kolikor ni odzivna, poruši. Prav tako lahko celotno spletno stran iz ravnotežja vržejo meniji, pa oglasi, Flash je z responsive spletnimi stranmi popolnoma nezdružljiv. Zato je pomembno, da najamete izkušene strokovnjake, ki vam bodo izdelali responsive spletno stran kot se spodobi.

 

Še niste prepričani? Ste vedeli, da uporabniki pametnih telefonov danes predstavljajo že več kot 30% spletnih nakupovalcev? Mislim, da dvomov po tem podatku ne bi smelo več biti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.