0

Hujšanje z zelenim čajem

Posted by admin on March 22, 2016 in Zdravje in prehrana |

Ali ste vedeli, da lahko s pitjem zelenega čaja izgubimo odvečne kilograme? Številne znanstvene študije so namreč pokazale, da tisti, ki pijejo zeleni čaj, hujšajo hitreje in bolje od tistih, ki ga ne. Sestavina EGCG, ki je prisotna v zelenem času bo namreč v kombinaciji s kofeinom pospešila termogenezo. Zeleni čaj prav tako poveča raven noradrenalina kar pripomore, da telo še bolje porablja maščobo. Znižuje pa tudi holesterol v krvi in zmanjšuje nevarnost kardiovaskularnih bolezni.


Priporočena količina na dan je 3 do 4 skodelice. V večjih količinah lahko čaj zaradi kofeina povzroča nespečnost in nemir, zaradi čezmernega odvajanja vode iz telesa pa tudi možno izgubo rudnin. Čajno žličko zelenega čaja prelijte z 250 ml vode segrete malo pod 100ºC. Priporoča se od temperatura 70ºC – 80ºC, da se ne uničijo zdravilne učinkovine. Čaj nato pustite stati 2-3 minute in ga precedite. Največ zdravju koristnih sestavin se namreč izloči šele pri treh minutah. Če čaj pripravljamo dalj časa, se spremeni kemična sestava in čaj pridobi nekoliko grenak okus. Če pa sveže pripravljenemu čaju dodate košček limone okrepite vsebnost
Če želite shujšati je potrebno tudi prilagoditi dnevni vnos kalorij. Zmanjšajte ga za 500, tako bo hujšanje učinkovitejše. Potrudite se čaj piti brez sladkorja, z mlekom ali nadomestkom sladkorja. Ob pravilni prehrani pa je potrebna tudi dnevna rekreacija. Dnevno se rekreirajte vsaj 30 minut.
Z rednim pitjem zelenega čaja, ki med drugim vsebuje tudi antioksidante, bomo tako pospešili izgorevanje maščob, upočasnili procese staranja in podprli dobro delovanje možganov.
Na spletni strani www.chaizen.si boste našli zeleni čaj najboljše kvalitete. Pri Chaizen vam obljubljajo, da bo uživanje njihovega čaja, več kot samo ritual pitja, saj boste jutro s Chaizen zelenim čajem dan začeli bolj sproščeno in umirjeno. Tako bo hujšanje z zelenim čajem v užitek in ne v nadlogo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.